Propra kläder för kvinnliga säljare

Ida Sjöstedt

Som säljare är det viktigt att se respektabel ut gentemot din uppdragsgivare. För män handlar det inte sällan om att klä sig i kostym, men att åtminstone bära skjorta och slips är närmast ett krav. Själv föredrar jag kläder från Eton, vilket jag har skrivit om i ett tidigare inlägg. Men för kvinnliga säljare är det inte lika uppstyrt, det finns helt enkelt mer flexibilitet där. Själv tycker jag att Ida Sjöstedt har riktigt snygga kläder som definitivt ser bra ut i ett möte med en potentiell kund.

Målet med att klä upp sig är naturligtvis att dels visa respekt för den eller de personer du möter, att visa vördnad. Men det är också en auktoritetsfråga. Det är svårt att få förtroende för någon som kommer in och vill sälja saker till höga kostnader när personen har slitna byxor, smutsiga skor och en slapp t-shirt. Att vara en auktoritet med anständiga kläder är därför hög prioritet för både manliga och kvinnliga säljare. En uppklädd men ändå avslappnad outfit är således en nyckel till att bygga förtroende mellan säljare och köpare.

Jag har jobbat med många kvinnliga säljare och gemensamt är att de har varit mycket duktiga på att anpassa sig till rådande situationer och de personer de ska möta. Faktum är att en stor del av de mest framgångsrika kvinnliga säljarna har använt sig av kläder från just Ida Sjöstedt. Som jag har förstått finns det till och med vissa som köper hela sin garderob från märket. Fördelen med det är att allt lätta harmoniserar och det finns då en flexibilitet varje morgon när kläderna ska tas på, oavsett om det är byxor och en blus eller om det är kjol eller klänning som ska bäras för dagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>