Ett hem som låter tråkigt!

Det kanske låter lite märkligt, ett hem som låter tråkigt. Men tänk på det en stund. Du har säkert besökt någon som har ett fint hem på alla sätt, men det känns lite obekvämt att vitsas där. Det handlar helt enkelt om akustik. Ett hem med dålig akustik kan vara mycket jobbigt att vistas i under längre stunder. Men det finns mycket du själv kan göra för att reda bot på situationen.

Akustik hos minimalisten
Eko uppstår lätt i avsaknaden av möbler och rena ytor. Även om det smidigaste skulle vara att byta stil för att få en bättre akustik så kanske man inte önskar göra just detta. Nyckeln är att få ljudvågorna att dämpas ut.

En matta kan göra stor skillnad
Vill du inte göra allt för stora ingrepp i din inredning så kan du börja med en mjuk matta. Välj gärna en stor matta med längre lugg, då blir dämpningen större.

Satsa på en rejäl soffa
Möbler med stoppning dämpar mycket. Ju mjukare ju mer dämpning, och ju större soffan är ju mer dämpar den naturligtvis.

Textil av alla sorter
Vid ljuddämpning kan gardinerna hjälpa till mycket. Tänk bara på att ha lite tjockare gardiner för bästa effekt. Ju mer tygmassa ju mer dämpar det. Köp gärna lite extra breda gardiner och låt dem hända i veck. Använd draperier som rumsavdelare eller framför dörrar. Ett draperi som hänger i takskenor dämpar fantastiskt bra.

En bokhylla kan göra stor skillnad
En öppen bokhylla med böcker dämpar bra. Det är böckernas oregelbundna form som gör att ljudvågorna bryts sönder istället för att studsa vidare. En bokhylla med glasdörrar funkar däm med inte alls.

Tavlor som ljuddämpar
Idag finns det företag som tillverkar fina tavlor i ljuddämpande material. De finns i många olika storlekar och motiv, och du kan också få dem printande med en egen bild.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>