Skjutdörrar eller vanliga dörrar?

När man bygger om hemma så kommer man snart till valet om man vill använda sig av skjutdörrar eller vanliga dörrar på sin garderob. Det finns många för och nackdelar med båda alternativen, och här nedan listar vi några saker som kan vara bra att tänka på.

Priset

Ett av de största argumenten för att inte skaffa skjutdörrar är priset. Det stämmer också ganska bra, om det är en prisfråga finns det ingen anledning att välja skjutdörrar eftersom dessa oftast är mycket dyrare än vanliga garderobsdörrar. Det är därför viktigt att redan innan man ställer sig frågan vara klar i sin budget och hur mycket man är villig att betala för sina garderobsdörrar.

Utrymmet

En annan stor grej när det kommer till om man ska välja skjutdörrar eller vanliga garderobsdörrar är utrymmet de båda kan ge. Skjutdörrar ger i de flesta fall en bättre utnyttjning av utrymmet och kan därför vara värt att överväga om man finner sig i den situationen att man har begränsat med utrymme.

Anpassningsbarheten

I många fall funkar det utmärkt med båda typerna av garderobsdörrar. I vissa fall handlar det dock om att man kan behöva anpassa sin garderob efter den plats man har tillgänglig. Här finns det en stor fördel med skjutdörrar.  Det flesta garderober som har skjutdörrar är platsbyggda och därmed helt anpassningsbara efter de mått som finns tillgängliga. Detta är ett stort plus om du inte hittar en garderob som passar i ditt utrymme. En annan stor skillnad är att de platsbyggda garderoberna oftast går hela vägen upp till taket och därmed slipper du det tomma utrymmet som kan finans med vanliga garderober.

Användbarheten

Vissa anser att skjutdörrar ofta krånglar i den mån att det är lätt att något hamnar mellan och att dörrarna då inte går att stänga. Många anser också att det ibland innebär att det är svårt att få en inblick i garderoben för att den inte går att öppna helt. Många har inga problem med detta men om det känns som något som skulle kunna vara störande kan det vara bra att tänka på, och kanske gå på vanliga garderobsdörrar istället.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>