Idag är det tema nålfiltsmatta

Nu har jag snöat in mig sådär igen. Ni vet ju hur det brukar bli. Den här bloggen blandar verkligen högt och lågt. Från Star Wars till deklarationen. Men det är väl så en blogg ska va antar jag. Jag har nu bloggat i snart 1.5 år. Det borde firas på nåt sätt.

Nyligen köpte jag en nålfiltsmatta av eventgross.se. Så därför ska dagens inlägg handla om just det. Det är faktiskt betydligt mer intressant än vad det kan låta.

Om du vill tillverka nålfiltsmattor så har du att göra. Det hela går ut på att pressa samman fibrer med hjälp av nålar så att flera olika skikt skapa. Det är detta som sedan bildar nålfiltsmattor. Det är naturligtvis inte så att du behöver skapa dina egna nålfiltsmattor, är du i behov av produkten är det bara att köpa dem. Nålfiltsmattor är användbara på många platser. Vanligtvis hittar du dem på mässor och liknande större ytor där det är torrt och folk har skor på sig. Nålfiltsmattor har oftast en sida med tryckta mönster och en sida som är helt slät, men undantag finns.

Risken låg för allergi

Den risken som förr fanns med tygmattor, nålfiltsmattor inkluderat, som handlade om allergier och allergiska reaktioner är nu för tiden ett minne blott. Materialet som nålfiltsmattor förr var gjorda av saker som framkallade just detta. Nu för tiden är risken för detta minimal, om inte totalt frånvarande. Så oavsett om du är allergisk mot tyger eller inte så kan du njuta av nålfiltsmattor av högsta klass.

Att sköta om nålfiltsmattor

Det är inga svårigheter att ta hand om sina nålfiltsmattor. Det finns inga speciella knep att ta till, inte heller några kluriga städregler. Hemligheten ligger i att kontinuerligt dammsuga dem, oavsett hur rena de ser ut. Hur ofta du bör dammsuga dem beror på hur ofta de gås på och hur smutsiga skorna på de som går på dem är. Det finns även andra saker som kan smutsa ned nålfiltsmattor, så tänk över andra påverkningar. Du bör dammsuga dem minst en gång i veckan, upp till varje dag beroende på ovan detaljer. Om smutsen inte går bort vid vanlig dammsugning kan ett borstvalsmunstycke till dammsugaren rekommenderas, då borde smutsen försvinna. Det finns dock mattor som inte tål denna typ av dammsugning, så var säker på att du inte förstör mattan innan du använder munstycket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>