Har insett att det inte är så himla svårt med gängning

gängsnitt

Ett vanligt gängsnitt

Att arbeta med metall kan låta svårt, men faktum är att vem som helst kan klara av att till exempel skära med gängsnitt. Är du intresserad att lära dig skära med gängsnitt så har du alltså stora möjligheter att göra det. Det enda du behöver är att någon visar dig hur du ska göra. Även om du kan läsa dig till viktig information och kan tänka dig att du kommer klara av det själv så är det aldrig en bra idé att skära med gängsnitt första gången själv. Ta hjälp av någon du känner första gången. Du kommer då märka att du lär dig bättre och snabbare, du kommer heller inte göra några stora misstag som du kanske inte kan återställa och framförallt så kommer resultatet av arbetet ni gör att bli mycket bättre. Efter den första gången har du mycket mer praktiskt och teoretisk kunskap om hur man skär gängsnitt och kan hädanefter arbeta självständigt.

Olika gängsnitt

Olika gängsnitt har olika förmågor. Det går inte att på förhand säga vilken typ som är bäst eller vilka du ska undvika, detta eftersom det beror på vad målet med gängsnittet är. Hur du ska använda dig av gängsnittet är ofta det som avgör vilken sorts gängsnitt som du bör använda. Däremot är likheterna mellan de olika gängsnitten fler än olikheterna. De flesta är exempelvis gjorda av ett snabbstål som också kallas HSS. Det som är en stor vattendelare bland gängsnitt är huruvida gängorna på gängsnittet är. De flesta är antingen gjorda med en tumgänga eller en metrisk gänga. Vilken du bör använda till ditt projekt är totalt beroende på vad du ska göra för något, så se till att välja rätt sorts gängsnitt. Det finns några fler detaljer du behöver veta om gängsnitt innan du sätter igång, så läs på lite till och köp sedan det gängsnitt som passar dig bäst.

Läs mer om diverse gängsnitt på smaskin.se t.ex.

Filmtips på ämnet!

Vad säger ni om den här övergången… från gängsnitt till storfilm? Har ni sett The Machinist? Det är en av mina favoritfilmer. Jag vet inte om jag skrivit något om att Christian Bale är min favoritskådis, men det är han. Och den fysiska förvandlingen han gjorde inför inspelningen av The Machinist är… ja inte vet jag, inverterad muskelbyggning?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>