Min fru jobbar som personlig assistent

Att jobba med personlig assistans är både roligt och utmanande. Arbetet är varierande och passar naturligtvis inte alla. Många tycker dock att det är roligt och någonting man är glad över att man testade på. Även om få dras till arbetet från början är det många som överraskas över hur mycket det gillar jobbet.

Grundbulten i att arbeta med personlig assistans är att assistera någon som är i behov av assistans. Det kan handla om att personen i fråga har en medfödd funktionsnedsättning eller varit med om en olycka som bidragit med en funktionsnedsättning. I vilket fall som helst så är det ditt jobb att se till så att personen i fråga kan leva ett så vanligt liv som möjligt. Detta är själva essensen med arbete inom personlig assistans.

Detta betyder att arbetsuppgifter inom personlig assistans kan se minst sagt olika ut för olika personer. Beroende på vad personen i behov av personlig assistans är i behov av för slags personlig assistans ser arbetet olika ut. Det kan handla om att enbart vara en extra hand när det kommer till att plocka ned saker från hyllor. Det kan handla om att man främst finns där som stöd och som en kompis. Men det kan också handla om att man assisterar någon med allting i vardagen. Uppstigning från sängen, påklädning och avklädning av kläder, laga och äta mat, kommunicera med andra, att ta sig till olika platser och allting där emellan. Arbetar du med en och samma person inom personlig assistans så kommer du högs sannolikt att utveckla en slags relation med personen. Detta är ingenting negativt i sig, det kan vara nödvändigt för att ni ska känna er bekväma med varandra. Tyvärr arbetar många inom personlig assistans under kortare perioder i sina liv, vilket gör att personliga assistenter för ofta byts ut. Är du intresserad av att jobba inom personlig assistans så finns stora möjligheter till det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>