Jag berättar skillnaden mellan kassaregister och kassasystem

För dig som driver ett företag eller förening och som har en kassa har ni möjlighet att antingen ha ett kassaregister eller ett kassasystem som hjälpmedel. Fördelen är dock att samma återförsäljare ofta har båda. T.ex. hittar du hos Allvåg flera olika modeller i båda kategorierna. Det som avgör vad som passar bäst för er är era omständigheter, era behov och hur mycket ni tycker det är värt att betala för smidighet och bekvämlighet. Det är inte alls givet att ni behöver ett kassasystem utan klarar er hur bra som helt med ett kassaregister. När ni väl har bestämt er för om kassaregister eller kassasystem är det ni vill satsa på så kommer ni att behöva välja mellan hundratals olika varianter. Alla har de olika funktioner och alla har de sina negativa samt positiva sidor.

Kassasystem från allvågVäljer ni att satsa på ett kassasystem kan ni förvänta er många funktioner och smarta tekniska detaljer som gör att saker och ting går fortare och smidigare. Detta kan vara smart att välja om det är så att ni har många olika kassor, om ni hanterar svårare varor eller om ni är en stor butik. Är det exempelvis en restaurang ni bedriver och inte en butik så är ett kassasystem mycket bra att ha eftersom det effektiviserar arbetet enormt mycket, något som är positivt för en restaurang.

Blir det slutgiltiga valet att köpa ett kassaregister så kommer ni inte att få alla de där smarta funktionerna som ett kassasystem har. Var därför säkra på att ni inte behöver dem och kommer sakna dem i efterhand. Ett kassaregister är en mer klassisk kassamaskin med knappar och funktioner som inte är så avancerade. Det finns kassaregister som har möjlighet att ta emot kontantbetalning, kortbetalning eller båda delarna. Är det en butik i det mindre formatet som du bedriver så finns det absolut ingen anledning att satsa på ett kassasystem. Spara istället pengarna och använd på någonting annat som kan lyfta företaget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>