TÄNK PÅ DET HÄR NÄR DU SKA KÖPA MATTA

En matta kan vara en riktig höjdpunkt i ett rum. Mattor kommer med massvis med olika fördelar som både är praktiska och visuellt härliga.

Ett par fördelar för att nämna några är:

  • En matta ramar in ett rum
  • Skyddar golven mot skador
  • Agerar ljuddämpande för allas trevnad
  • Gör det härligt och mjukt att trampa på för fötterna

 

Mattor är mer än bara stil

En matta kan komma i många olika stilar och designs. Från heltäckningsmattor till viskosmattor – hela vägen bort till jute- och trasmattor. En perfekt matta kan rama in ett helt rum. Tillsammans med alla olika möbler så kan du dekorera rummet på ett utmärkt sätt.

Men mattor är mer än endast en stilaccessoar. De kan definiera och separera olika grupperingar av möbler i olika rum. De kan skydda dina golv och dessutom dämpa ljudet in till grannen eller närliggande rum.

Faktorer som du kan behöva tänka på

Vilket rum ska du ha mattan i? Olika rum har olika behov. Vilka kommer vara i rummet? Kommer det spillas mycket eller lite på mattan? Har du husdjur som kommer använda mattan? Kommer du äta i rummet? Ett tips är även att mäta din rum och dina möbler innan du bestämmer vilken storlek av matta som bäst passar dig och dina behov.

Tips för att ta hand om din matta

Rotera din matta varje år för att slippa undan att vissa områden på din matta slits på mer än andra. Dammsug din matta med omsorg. Se till att inte gnugga fast fläckar i mattan.

Hoppas den här guiden hjälper dig i ditt kommande köp av matta! Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>