Inget skräp på huden, tack

waterfall-1030737_1280

Trots att jag har förärats med ganska bra hy behöver jag ändå ta hand om den så gott som varje dag, allt för att inte få blämmor när jag rakar mig eller att den upplevs fet. Som säljare träffar jag hela tiden kunde, både nya och befintliga. För mig är det viktigt att alltid ge ett snyggt och prydligt intryck, och då ingår normal hudvård på kvällar och morgnar.

När jag började använda hudvårdsprodukter köpte jag det enklast tänkbara på ICA, men i takt med att jag började använda det mer och mer blev jag mer kräsen så jag köpte något dyrare produkter på varuhus. Jag upplevde knappt de här bättre än de billigare. Jag fick då tips om att testa på ekologisk hudvård från piggabutiken.se, vilket jag gjorde. Att sälja handlar ofta om att sälja in en känsla hos potentiella kunder, den är mycket svårare att tvätta bort än logiska argument.

Men när det gäller just ekologisk hudvård, var jag skeptisk. Det som är glädjande är att jag upplever att huden faktiskt mår betydligt bättre nu än vad den gjorde tidigare. Kanske är det onaturliga ämnen som inte längre påverkar min hud, ämnen som visserligen gör rent och vårdar men som kroppen ändå säger nej till på något sätt.

Att välja ekologisk hudvård handlar för mig också om ett ställningstagande. Jag har inte alltid varit helt förtjust i ekologiska produkter. För mig var det lite bluff och båg innan. Men när jag sedan insåg allvaret i levnadsvillkor för många som jobbar med icke ekologiska produkter, förstod jag hur illa ställt det är med många gifter. Det började med bananer, kaffe och vindruvor, och gick sedan vidare till choklad, ägg och mjölk. Att därför ta steget till ekologisk hudvård var därför inte särskilt betungande. Miljösmart må kosta några kronor mer, men jag kan inte säga att jag har samvetet att sänka jordklotet för kommande generationer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>