Tipsar lite om cykelkläder

Som med de allra flesta sporterna som finns så är utrustningen du använder vital för resultatet, så också med cykelkläder till din cykling. Utan rätt cykelkläder så kommer du att inse att du alltid är lite efter dina motståndare, eller dina cykelkompisar. Rätt cykelkläder kommer inte bara att göra din cykling mer bekväm och behaglig utan den kommer också att se till så att du flyger fram och får bättre tider än någonsin tidigare.

Satsa järnet

Är det så att du precis köpt en träningscykel och ska börja ge dig ut för att se vad du går för så är naturligtvis inte cykelkläder det viktigaste. Tekniken du använder och hur pass väl tränad du är, samt om du har fallenhet för cykling såklart, avgör mångt mycket mer än vilka typer av cykelkläder du har på dig. Men försök ändå inte cykla i jeans och huvtröja utan hitta någonting som passar bra. Är du dock långt framme i din cykling och vet med dig att du inte har riktiga cykelkläder så är det dags att shoppa. Du behöver bättre cykelkläder för att utvecklas till den cyklisten du kan bli, så satsa järnet och öppna plånboken lite.

Olika slags cykelkläder

Det finns dock oerhörda mängder med varianter på cykelkläder ute på marknaden. Det finns inte en chans i världen att man ska kunna veta allting om alla plagg. Men det finns några saker du behöver ha på dig när du cyklar. Cykelbyxor exempelvis, utan dem kommer du att få extremt ont i rumpan efter några cykelpass. Investera i cykelbyxor med bra rumpskydd. Ett annat exempel är skorna. Att cykla med vanliga joggingskor är inte att rekommendera, speciellt inte om din cykel har fästen för cykelskor. Med cykelskor fästa i pedalen drar du cykeln framåt även när du lyfter foten uppåt. Du får inte heller ont i fötterna som du kan få med andra skor. Utöver detta finns det många andra kategorier att gå igenom. Cykeltröjor, cykelhjälm (ett måste!), cykelstrumpor, cykelhandskar och mycket annat.

Ha roligt

Oavsett vad du har för cykelkläder på dig så är det inte kläderna som kommer att vara avgörande för det du vill uppnå. Finns det inte glädje i dina ansträngningar så kommer dina mål inte att nås, oavsett om dem är att cykla två gånger i veckan eller att nå VM om några år. Men vi vill påstå att det blir roligare att cykla med rätt cykelkläder, så allting går naturligtvis hand i hand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>